Bijdragen aan een milieuvriendelijker Amsterdam

Bijdragen aan een milieuvriendelijker Amsterdam

Een betere wereld begint bij jezelf. Patina werkt veel in de (rand)stad. We zorgen dag in, dag uit voor wind- en waterdichte daken. Door het rondrijden met onze bussen van afspraak naar afspraak hebben wij een negatieve impact op het milieu.

Vorige maand organiseerden wij in ARTIS een bijeenkomst met diverse onderhoudspartners en de Amsterdamse woningcorporaties. Tijdens de bijeenkomst werd besproken hoe wij kunnen bijdragen aan een schone (rand)stad;

Amsterdam is de eerste stad in Europa die hiervoor een heldere ambitie heeft vastgelegd: zoveel mogelijk uitstootvrij verkeer in de stad in 2025.

CO2-uitstoot

Graag werken wij mee aan dit doel. CO2 is een schadelijke broeikasgas dat vrijkomt door verbranding van brandstoffen. In een drukke stad als Amsterdam is de uitstoot hiervan behoorlijk hoog. Wij maken ook deel uit van het drukke verkeer, in en rondom de stad. Als bedrijf moeten we maatregelen nemen voor het terugdringen van CO2-uitstoot. Het openbaarvervoer is voor dakdekkers geen optie. Maar wat dan wel?

Efficiënter werken

Wat doen wij als dakdenkers om effectief aan het werk te gaan door het hele land?

· Plannen op postcode: door slim te plannen, kunnen de monteurs één route rijden en meer lekkages op een dag verhelpen.
· Slim plannen met andere dakdekkers (niet in dezelfde regio rondrijden, maar regio’s afstemmen)
·
First time fixed: door in één keer een lekkage te verhelpen, hoeven er minder bussen de stad in.
·
Werkzaamheden combineren: door onderhouds- en herstelwerkzaamheden met lekkages te combineren, hoeven er niet meerdere bussen naar dezelfde wijk/postcode.

Als we met elkaar meedenken over wat er beter kan, komen we een stuk verder. Een mooi staaltje samenwerking.

 

 

 

 

 

 

 


← Nieuwsoverzicht

Tags: