Project zonnesystemen Ymere begonnen

Project zonnesystemen Ymere begonnen

Het is zover! Als trotse partner in grootste zon-ESCo (Iederzon), zijn we gestart met 8.500 zonnesystemen voor de Ymere-huurders. De eerste Ymere-huurders hebben een brief en brochure ontvangen om zonnepanelen te huren bij Iederzon. Na een lange voorbereiding zijn we er helemaal klaar voor! De komende jaren krijgen nog eens duizenden huurders eenzelfde brief.

Het is voor het eerst dat een Nederlandse woningcorporatie op zo’n grote schaal gebruikmaakt van een ESCo-constructie. Dit houdt in dat Ymere de daken van haar woningen beschikbaar stelt aan de ESCo. Deze benadert op zijn beurt de huurders. De huurders kunnen zonnepanelen huren bij de ESCo en besparen hiermee een gegarandeerd bedrag per jaar op hun energierekening. De ESCo blijft eigenaar van de zonnepanelen en is dus ook verantwoordelijk voor het onderhoud.

Ymere werkt op deze manier aan haar duurzame doelstellingen zonder dat het hier zelf in hoeft te investeren. De huurder bespaart en maakt gebruik van groene stroom zonder dat hij hiervoor hoeft te investeren. Op deze manier maken we zonnestroom voor iedereen toegankelijk.

 

 

 


← Nieuwsoverzicht