Patina gaat samenwerking met de Alliantie aan

Patina gaat samenwerking met de Alliantie aan

Op donderdag 6 oktober vierde de Alliantie met drie partijen het getekende contract voor het onderhoud van de daken van haar huurwoningen. Voortaan verzorgt Van Venrooy Dakbedekking het dakonderhoud in Amersfoort, Patina Dakdenkers in Amsterdam en Consolidated Nederland BV in Almere en Gooi en Vechtstreek.

De Alliantie is blij met de samenwerking: Koos Koolstra, directeur Vastgoedonderhoud van de Alliantie: “Het is heel fijn om met vaste partners te werken. Je vormt een team, dat samen kwalitatief goede oplossingen levert voor bewoners.”

Door alle werkzaamheden die te maken hebben met het dak onder te brengen bij vaste partijen, kan de Alliantie haar klanten beter van dienst zijn. Bewoners kunnen alle meldingen – van schoorsteen tot dakgoot – doen bij de Alliantie of rechtstreeks bij de dakspecialist. Reparaties worden binnen twee dagen opgepakt en de klant wordt nagebeld om te controleren of het probleem definitief is verholpen. Zo zijn bewoners sneller van het probleem af.

Het werken met vaste partijen levert de Alliantie ook voordeel op. Zo krijgt de corporatie beter zicht op het soort dakbedekking dat de woningen hebben en de staat waarin de daken zich verkeren. Het aantal lekkages zal afnemen en de kwaliteit van de daken neemt toe. De onderhoudsplanning kan hierdoor beter worden afgestemd op de werkelijke situatie. Door de werkzaamheden onder te brengen bij specialisten, worden klachten efficiënter aangepakt. Dit alles levert naar verwachting binnen drie jaar een kostenbesparing op. Dit geld kan de Alliantie weer besteden om betaalbare woningen beschikbaar te maken voor mensen met een kleine portemonnee.

 


← Nieuwsoverzicht