Ymere plaatst met dakpartners Patina en Klomp 8.500 zonnepanelen

Ymere plaatst met dakpartners Patina en Klomp 8.500 zonnepanelen

Op donderdag 24 maart tekende Ymere een intentieovereenkomst met haar dakpartners Patina en Klomp (via een zogenaamde Energy Service Company) voor de plaatsing van zonnepanelen op minimaal 8.500 woningdaken.  

Huurder bespaart € 60,- per jaar

Ymere staat voor goede en betaalbare woningen voor mensen met een bescheiden inkomen. Het verduurzamen van woningen levert hier een belangrijke bijdrage aan. Door deze samenwerking kan Ymere haar huurders kosteloos zonnepanelen aanbieden. De huurder bespaart hierdoor op zijn energiekosten.

Dakpartners

Omdat Patina en Klomp de daken van de betreffende woningen al beheren, hebben ze precies in beeld waar de zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Op basis van deze inventarisatie worden per wijk de zonnepanelen aan de huurders aangeboden. Via de webshop ‘Woningverbetering op Maat’ maken huurders uiteindelijk zelf de keuze om gebruik te maken van dit aanbod.

Uitstoot CO² neemt af

Naast een financieel voordeel voor de huurders dragen de zonnepanelen ook bij aan een beter milieu. Het opwekken van zonne-energie is schoon en zorgt voor een vermindering van CO²-uitstoot per woning. Tot slot levert het plaatsen van zonnepanelen Ymere ook een energielabelstap per woning op.

 


← Nieuwsoverzicht