Waterbufferingsdaken, de oplossing bij wateroverlast

Waterbufferingsdaken, de oplossing bij wateroverlast

We hebben in Nederland steeds meer te maken met wateroverlast. NOS kondigden op 19 september 2017 aan dat alle gemeenten in Nederland de komende twee jaar een stresstest moeten doen om knelpunten op het gebied van onder meer wateroverlast in kaart te brengen. Dat staat in het zogenoemde Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie, dat op 19 september 2017 is gepresenteerd tijdens Prinsjesdag. Met het Deltaplan moet Nederland zo goed mogelijk worden voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering.

Oplossing

Als Patina dakdenker hebben wij de oplossing voor dit probleem, Waterbufferingsdaken! Door daken te benutten als waterbuffer, kan overbelasting van het riool worden voorkomen. Waterdaken houden het ‘overtollige’ hemelwater tijdelijk vast.

Natuurlijke wateropname

Het groen dat op het waterdak kan worden aangeplant, zorgt samen met de zonnewarmte voor een natuurlijke wateropname. Zo draagt het waterdak bij aan het voorkomen van overbelasting van het riool.

Water als isolatie

Ook isolatie is een belangrijk voordeel van het waterdak. Water is goed als geluidsisolatie vanwege de dempende werking en zorgt bij warmte voor verkoeling (door verdamping) en bij kou vormt het water een isolerende laag, waardoor we minder hoeven te stoken. Dit is weer bevorderlijk voor ons klimaat.

Meer weten? Neem contact met ons op.

 

 

 


← Nieuwsoverzicht