Kameleon 3D-daken

Driedimensionale daken die reageren op het weer. En al naar gelang de omstandigheden zonne-energie, regenwater of fijnstof opvangen.

Energie opwekkende daken

Het klinkt als toekomstmuziek, maar het is hedendaagse realiteit: de Kameleon.

Patina is erg enthousiast over dit state-of-the-art systeem, bedacht door Peter van Dommele en in 2010 door Sublean op de markt gebracht.

62 toepassingen voor daken en gevels

De Kameleon kan niet alleen alle mogelijke duurzame en groene toepassingen combineren, maar ook led-schermen bevatten voor communicatietoepassingen. Denk aan lichtinstallaties, videoprojectie en lichtkranten. In totaal zijn er maar liefst 62 combinaties van toepassingen mogelijk. De combinatie van groene, duurzame en communicatietoepassingen is slim: de communicatietoepassingen kunnen als financieringsbron dienen voor de groene toepassingen.

Zo werkt de Kameleon

Op elk uur van de dag draait, al naar gelang de omstandigheden, de meest gewenste applicatie naar buiten. Bij krachtige zon draaien de zonnepanelen naar buiten, bij hevige regenval het waterafvoersysteem en tijdens het spitsuur bijvoorbeeld, kan fijnstof worden afgevangen. Andere mogelijkheden zijn onder meer koude- en warmteopslag en neutralisatie van stikstofoxide.

wat-we-doen-kameleon-2

Onderdelen van de Kameleon

Het Kameleon-dak bestaat uit driekantige- of vierkante kokers. De kokers worden op het dak of de gevel geplaatst en bevatten cassettes met de diverse toepassingen. Buismotoren zorgen voor de aandrijving. Niet alleen op daken en gevels van gebouwen, maar ook op andere plekken (sportveldhekken, schepen) kan de Kameleon worden bevestigd.

Meer weten?

De Kameleon 4D is een echte multitasker: energieleverend, communicerend, zuiverend en compenserend.

Wilt u meer weten over onze zonnepanelen? Neem contact op met Max Kwantes, telefoon: 088-2257225, e-mail: mk@patina.nl.