Valbeveiliging

Verantwoordelijkheid moet je nemen, aansprakelijkheid moet je voorkomen.

Veiligheidsoplossingen

Gebouweigenaren/ beheerders dragen verantwoordelijkheid voor de veiligheid van publiek en professionals die zich op het dak begeven.

Patina Valbeveiliging is op de hoogte van arbo-richtlijnen en (inter)nationale wetgeving. Onze specialisten weten precies aan welke regels de veiligheid op daken moet voldoen.

Veilig het dak op

Patina levert, installeert en onderhoudt alles wat nodig is voor veiligheid op het dak. Zoals permanente dakrandbeveiliging, horizontale valbeveiliging, verticale valbeveiliging, kooiladders, gevelladders, verlichtingsankers, dakluiken, ladderborgingssystemen, ladders en toebehoren. Ook voor persoonlijke beschermingsmiddelen kunt u bij ons terecht.

Patina loopt voorop

Ook als het om veiligheid gaat, lopen wij graag voorop. Patina draagt al jarenlang bij aan het veiligheidsbewustzijn in en rond de branche. Dat doen we onder meer door te participeren in werkgroepen en door voorlichtingsmateriaal te ontwikkelen.

Patina Valbeveiliging biedt een totaalpakket aan diensten. U kunt bij ons terecht voor

  • Risico Inventarisatie & -evaluatie (RI&E, kortweg RIE). Onze RIE’s worden onafhankelijk getoetst door het Instituut voor Dakveiligheid.
  • Preventie en voorlichting. Wij verzorgen trainingen ‘Veilig werken op grote hoogte’ voor professionals die op hoogte werken, zoals onderhoudsmensen, installateurs, schilders, monteurs en andere vakmensen.
  • Valbeveiligingssystemen en -middelen leveren en monteren.
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen voor veilig werken op hoogte.
  • Onderhoud en beheer van valbeveiliging (zie ook Onze diensten/Dakbeheer).

‘Verantwoordelijkheid moet je nemen, aansprakelijkheid moet je voorkomen’

is een gevleugelde uitspraak onder onze valbeveiligingsspecialisten. Zij brengen u graag op de hoogte van uw wettelijke verplichtingen en adviseren u hoe risico’s worden beheerst en ongelukken en aansprakelijkheid zijn te voorkomen.

Meer informatie over valbeveiliging? Neem contact op met Max Kwantes, e-mail: mk@patina.nl, telefoon: 088-2257225.
Aangesloten bij het Instituut voor Dakveiligheid www.ivdv.nl