Volledig circulair dak voor Haarlemse bewoners

Als RGS-partners werken we veelvuldig samen met Ymere. Korte lijnen, snel schakelen en wederzijds vertrouwen zorgen bij elk project voor een soepele samenwerking. Dat was bij het project Costa del Sol niet anders. Ymere wilde een duurzaam dak laten plaatsen op deze Haarlemse torenflat. In goed overleg creëerden we een ontwerp voor het nieuwe dak. En stelden daarna een strakke planning op. 

Meer weten over dit project?

Neem contact op
Opdrachtgever

Ymere

Bijzonderheden
  • RGS-partnerschap;
  • Ontwerp en plaatsing;
  • Stalen spantconstructie afhijsen op 48 meter hoogte;
  • Volledig circulair dak;
  • Snelle doorlooptijd i.v.m. vergunning.

Uitdagingen op hoog niveau

Verduurzamen op grote hoogte. Voor de bovenkant van deze torenflat gingen we maar liefst 48 meter de lucht in. Zo’n hoogte is ons niet vreemd, maar een enorme stalen spantconstructie afhijsen op die hoogte is niet alledaags. Onze mensen gingen die uitdaging natuurlijk graag aan. De wind maakte het niet makkelijk. En omdat we te maken hadden met een vergunningsprocedure, moesten we snel werken. In coronatijd bovendien. Veel mensen waren thuis. Dus moesten we de overlast zoveel mogelijk beperken. 

Volledig circulair

Na het afhijsen van de spantconstructie konden we verder. De bestaande bedekking werd schoongemaakt. Daarop werd nieuwe isolatie en dakbedekking aangebracht, waardoor de bestaande dakbedekking kan dienen als dampremmer en er met minder dikke isolatie toch een RC-waarde van 6 behaald werd. Circulair en duurzaam dus. Kennis en expertise, goede samenwerking van het team en een slimme werkwijze, zorgden ervoor dat we het project vlot konden uitvoeren. Het resultaat? Eevolledig circulair dak dat maar liefst zo’n 35 jaar mee kan. 

Meer weten over dit project?
Kom samen dakdenken

Over verduurzaming van uw dak bijvoorbeeld?
Of over we u verder kunnen ontzorgen?

Neem contact op

Projecten waar we trots op zijn

Logisch met zulke vakmensen

Alle projecten bekijken